Един от трите енергоблока на Запорожката АЕЦ изключи след обстрел в

...
Един от трите енергоблока на Запорожката АЕЦ изключи след обстрел в
Коментари Харесай

Блок на Запорожката АЕЦ изключи след стрелба

Един от трите енергоблока на Запорожката АЕЦ изключи след обстрел в централата. 

При стрелбата на територията на Запорожката атомна електроцентрала е задействата спешната отбрана на блока и той е бил изключен, се споделя в известие на украинския Енергоатом. Също по този начин вследствие на обстрела е развалена азотно-кислородната станция и към момента има заплаха от приключване на водород и радиация.

В навечерието на случая територията на АЕЦ също бе обстреляна няколко пъти. Руското министерство на защитата упрекна за офанзивата въоръжените сили на Украйна (според министерството са били осъществени три артилерийски удара по станцията), Украйна съобщи, че Русия е виновна за офанзивите. Енергоатом съобщи, че обстрелът е предизвикал " сериозен риск за безвредната работа на централата ".

NYT заяви, че съветските войски работят под прикритието на Запорожката атомна електроцентрала и нападат градове наоколо до нея, възползвайки се от обстоятелството, че украинските сили не могат да ударят централата в отговор.

По-рано ръководителят на Международната организация за атомна сила (МААЕ) съобщи, че обстановката в централата е „ изцяло отвън надзор “ и изиска експерти от организацията да влязат в АЕЦ за инспекция.

Освен това тази заран The Insider`, базирайки се на източници, заяви, че съветските войски могат да минират машинното поделение на първи енергоблок на електроцентралата и региона към атомната електроцентрала.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР